A Shutterstock elindította az etikus fókusz megközelítésű AI képgenerátort

2023.01.25
Stock Image Platform néven a Shutterstock elindított egy olyan mesterséges intelligencia alapú képgenerátort, amely az etikai gyakorlatokra összpontosít.

Sok szöveg-kép-generátort már eddig is komoly vádak értek a gyakorlatukkal kapcsolatban. A hónap elején az AI News pl. arról számolt be, hogy a Getty Images pert indított a Stable Diffusion alkotója, a Stability AI ellen a szerzői jogok állítólagos megsértése miatt.A Stable Diffusion betanításához használt 2,3 milliárd képből 12 millió független AI alapú elemzése során az derült ki, hogy jelentős számú képet használtak fel olyan stock image-webhelyekről, vagy platformokról, amelyek nagy mennyiségű felhasználó által generált tartalmat tartalmaznak, mint például a WordPress, a DeviantArt, vagy a Tumblr.

Sok művész pl. aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a szöveg-képgenerátorok veszélyeztetik a megélhetésüket. Érthető, hogy még nagyobb csapásnak tekintik, ha munkájukat – ellenszolgáltatás nélkül – a generátorok betanítására fordítják.

A Shutterstock azt állítja, hogy mesterséges intelligencia-képgenerátorát olyan eszközök felhasználásával képezték ki, amelyek reprezentálják a világ sokszínűségét, amelyben élünk. A vállalat azt állítja, hogy elismeri az művészek hozzájárulását azáltal, hogy jogdíjat fizet nekik.

Paul Hennessy, a Shutterstock vezérigazgatója megjegyezte: „A Shutterstock az elmúlt két évben stratégiai partnerségeket alakított ki olyan kulcsfontosságú iparági szereplőkkel, mint az OpenAI, a Meta és az LG AI Research, hogy előmozdítsa generatív mesterségesintelligencia-kutatási erőfeszítéseiket, és most már egyedülálló módon el tudjuk juttatni a felelősségteljesen előállított generatív AI-képességeket saját ügyfeleink számára”.

Könnyen használható generatív platformunk megváltoztatja azt, ahogyan az emberek elmesélik történeteiket – többé nem kell tervezési szakértőnek lenni, vagy nem kell hozzáférnie egy kreatív csapathoz ahhoz, hogy kivételes munkát hozzunk létre”.

Az eszközeink etikus megközelítésre és eszköztárra épülnek, amely reprezentálja azt a sokszínű világot, amelyben élünk, és biztosítjuk, hogy elismerjék és jutalmazzák azokat a művészeket, akiknek munkái hozzájárultak e modellek kidolgozásához.

A Shutterstock saját fejlesztésű, AI alapú kép-szöveg generátorának a célja, hogy „egyablakos” legyen a képek létrehozása. Több mint 20 nyelvet támogat, a képek pedig egyetlen szóból is létrehozhatóak, és egy plusz stílusválasztóval testreszabhatóak.

Kapcsolódó videó:Forrás: Artificial Intelligence News
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk