A Suzuki megállapodást írt alá a LOMBY nevű céggel autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztéséről

2023.04.10
A Suzuki Motor Corporation megállapodást írt alá a LOMBY Inc nevű vállalattal (székhely: Shinagawa, Tokió, Japán) autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztésére.

A 2022 áprilisában alapított LOMBY egy startup cég, amely autonóm kézbesítő robotok fejlesztésével, szállításával és szervizelésével foglalkozik. Dolgoznak a kiszállításra került csomagok szállítási folyamatának utolsó fázisában felmerülő logisztikai problémák megoldásán, amely az online vásárlás és az ételszállítás közelmúltbeli bővülésével egyre csak fokozódik.

A Suzuki és a LOMBY 2022 óta vizsgálja egy speciális autonóm kézbesítő robot kifejlesztésének a lehetőségét, amelynek alapját a Suzuki elektromos kerekesszéke alkotná.Ebben a közös fejlesztésben a Suzuki felügyeli az alap tervezését és fejlesztését, míg a LOMBY az autonóm szállítórobot prototípusát és módosítását végzi, szállítórendszert fejleszt, és demonstrációs teszteket hajt végre.

Tanulmányozni fogják továbbá a szállítórobotok és elektromos kerekesszékek közös alkatrészeinek használatát, hogy csökkentsék az autonóm kézbesítő robotok tömeggyártásának gyártási költségeit. Ezen túlmenően a Suzukinak az is célja, hogy ezeket a járműveket „Távvezérelt mikromobilitás” néven regisztrálják, amelyet a Japán közutakon legalizálnának a 2023 áprilisában hatályba lépő, átdolgozott közúti közlekedési törvények értelmében, és remélik, hogy a robotok beiktatásával hozzájárulhatnak a csomagok határidőben való célbaéréséhez.

Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Suzuki Global
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk