Összes hír

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Kisérleti Robotok nevű címke

Íme SPIDAR, a járó-repülő négylábú robot, amely 16 légcsavart használ a közlekedéshez és a repüléshez

2023.02.16
A multimodális helymeghatározási képességgel rendelkező robotok szinte mindig kompromisszumot jelentettek, mivel elképesztő mobilitási képességekkel rendelkeznek.

Egy új robot egyetlen csepp folyadékot képes „megfogni” és áttenni egy másik helyre

2023.02.15
Egyetlen folyadékcsepp felszedése, mint amilyen pl. egy virágszirom felületén is előfordulhat, kihívást jelent minden ember számára. A most kifejlesztett új robotkar „ujjai” képesek megragadni egyetlen csepp folyadékot, és azt máshová áttenni emberi beavatkozás nélkül.

A robot, amely érzi a fájdalmat

2020.05.26
Japán kutatók 2011-ben mutatták be elsőként Affetto-t, a különleges robotot, amely azóta rengeteg változáson esett át, mára már tényleg nagyon hasonlít az emberre.

Hangokkal fejezhetik ki az érzelmeiket a robotok

2020.04.30
Komoly kérdést vet fel az, hogy milyen hangokat is adjon ki egy robot, hogy az emberek felé szavak nélkül is érzelmeket fejezzen ki.

A felénk irányuló kritika vagy a káromkodás mindig fáj, de még jobban, ha ez egy robot szájából származik

2019.11.19
A számítógépes játékok történetében régóta bizonyított tény, hogy a durva, esetleg trágár beszéd elbizonytalaníthatja az ellenfeleinket. Egy új kutatásból az derült ki, hogy ez az állítás akkor is érvényes, ha a játszó partnerünk nem ember, hanem egy robot.

Budapestre látogatott Sophia a szuperintelligens robot

2018.06.04
Idén már negyedik alkalommal rendezték meg „Európa legnagyobb jövőfesztiválját”, ahol különböző szakterületekről érkezett szakértők és a laikusok cserélhettek eszmét arról, mi várható a következő évtizedekben a világban.

Sikeresen repül a harvardi robotrovar

2013.05.04
A légy biológiája ihlette azt a robotrovart, amelyet a Harvard tudósai fejlesztettek ki, s amely túl van az első sikeres irányított repülésén.

Okostelefon vezérléssel repül a robot szitakötő

2013.04.05
Az automatizálással és ipari robotok gyártásával foglalkozó német Festo cég az erőforrásai egy részét csúcstechnológiájú távirányítós robotok fejlesztésébe fekteti. A legújabb robotok a maguk nemében is igazi innovációnak számítanak, hiszen maguktól repülnek.

Számítógépes felhő segítheti a robotok tanulását

2013.03.13
2011-ben indult meg egy Európai Uniós támogatású projekt, a European Robo Earth, amely azt tűzte ki célul, hogy nyílt forrású alapon segítse és támogassa a robotok fejlesztését.

Felfújható hangyászrobotot készített az Otherlab

2011.11.28
Ezt a robot monstrumot az Otherlab mérnökei alkották meg. A cég a DARPA's Maximum Mobility and Manipulation (M3) program keretében alakult meg, melynek célja, hogy demonstrálja a különböző felfújható megoldások előnyeit.

Google X - titkos laborban tervezik a jövőt

2011.11.14
Olyan misztikus a működése, mint a CIA-é. Két helyszínen is folyik a munka, az egyik, a vállalat Mountain View-beli központjában lévő iroda a logisztikai ügyeket viszi, a másik, ismeretlen helyszínen lévő létesítményben folynak a robotikai fejlesztések.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk