Összes hír

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Kutatás nevű címke

Íme SPIDAR, a járó-repülő négylábú robot, amely 16 légcsavart használ a közlekedéshez és a repüléshez

2023.02.16
A multimodális helymeghatározási képességgel rendelkező robotok szinte mindig kompromisszumot jelentettek, mivel elképesztő mobilitási képességekkel rendelkeznek.

Összejönni vele, vagy lepasszolni? Vajon egy robot meg tudja-e előre mondani, mennyire lesz sikeres az első randi?

2023.02.14
Egy új, mesterséges intelligencia alapú alkalmazás meg tudja mondani, hogy az első randevú sikeres lesz-e. Az amerikai mérnökök szerint a jelenlegi technológia már nincs is ehhez messze.

Az AI-t használó fejlesztők gyakran hibásabb kódokat készítenek

2022.12.22
A Stanford Egyetem informatikusainak tanulmánya kimutatta, hogy az AI-alapú asszisztenseket használó fejlesztők gyakran hibásabb kódot állítanak elő.

Az élő sejtekből felépített és szinte félbevágott robot meggyógyítja saját magát

2020.06.12
Az USA-ban amerikai kutatók megépítették az első olyan robotot, amely élő sejtekből áll. A félelmetes jövőt sejtető robot képes arra hogy haladjon egy meghatározott célpont felé és meg is gyógyítja saját magát, ha sérülés éri.

Hangokkal fejezhetik ki az érzelmeiket a robotok

2020.04.30
Komoly kérdést vet fel az, hogy milyen hangokat is adjon ki egy robot, hogy az emberek felé szavak nélkül is érzelmeket fejezzen ki.

Sikeresen repül a harvardi robotrovar

2013.05.04
A légy biológiája ihlette azt a robotrovart, amelyet a Harvard tudósai fejlesztettek ki, s amely túl van az első sikeres irányított repülésén.

Számítógépes felhő segítheti a robotok tanulását

2013.03.13
2011-ben indult meg egy Európai Uniós támogatású projekt, a European Robo Earth, amely azt tűzte ki célul, hogy nyílt forrású alapon segítse és támogassa a robotok fejlesztését.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk