Összes hír

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Mi nevű címke

Az 5 Legjobb Film a Mesterséges Intelligencia Társadalmi Kérdéseiről

2023.06.03
A mesterséges intelligencia fejlődése és elterjedése számos társadalmi kérdést vet fel. Az alábbiakban bemutatunk öt filmet, amelyek ezen kérdések köré épülnek, és mélyreható gondolatokat vetítenek elénk a technológia és az emberi kapcsolatok jövőjéről.

A ChatGPT óriási kihívás lett a szakmában: Versenyt futnak a konkurens cégek az idővel

2023.02.24
A ChatGPT, az amerikai non-profit OpenAI által létrehozott mesterséges intelligencia chatbot hihetetlen sikere felgyorsította az eseményeket a konkurens fejlesztők körében, akik versenyt futrnak az idővel, hogy saját új MI-termékeik minél előbb piacra kerüljenek.

A WPP vezetője szerint a mesterséges intelligencia forradalmasítja a reklámozást

2023.02.23
Mark Read szerint a mesterséges intelligencia segít a cégeknek olyan ügyfeleket megnyerni, akik szeretnék kihasználni a technológi által rendelkezésre álló lehetőségeket.

Habár megoszlanak a vélemények a ChatGPT iskolai felhasználása körül, van olyan tanár, aki máris segítségül hívja a mesterséges intelligenciát az óráira

2023.02.16
Cikkünk tárgya ezúttal ismét a ChatGPT lesz, amely – mint tudjuk - az esszéktől kezdve a bonyolultabb kurzusokig bármit képes elkészíteni nekünk, akár másodpercek alatt.

Összejönni vele, vagy lepasszolni? Vajon egy robot meg tudja-e előre mondani, mennyire lesz sikeres az első randi?

2023.02.14
Egy új, mesterséges intelligencia alapú alkalmazás meg tudja mondani, hogy az első randevú sikeres lesz-e. Az amerikai mérnökök szerint a jelenlegi technológia már nincs is ehhez messze.

Hogyan tudok beszélgetni a mesterséges intelligenciával (openAI, chatGPT)

2023.02.14
Mára már az egész világ az openAI által fejlesztett chatGPT-ről beszél. Vannak akik ebben látják a jövőt, sokan a munkájukat féltik és természetesen mások a T800-as Terminátorokat vélik felismerni bennük.

ChatGPT avagy a mesterséges intelligenciával beszélgettünk.

2023.02.07
Kipróbáltuk az openai ChatGPT-jét. Verset elemeztettünk vele, vitatkoztunk és még a programozásban is segítségül hívtuk. Kell-e félteni a munkahelyeket tőle? Igen!

Az AI-t használó fejlesztők gyakran hibásabb kódokat készítenek

2022.12.22
A Stanford Egyetem informatikusainak tanulmánya kimutatta, hogy az AI-alapú asszisztenseket használó fejlesztők gyakran hibásabb kódot állítanak elő.

Táncoló robotok a Boston Dynamicsnál

2022.09.21
A Boston Dynamicsnál már Retro discot is tartanak Atlas nevű humanoid robotoknak. A videó végén becsatlakozott egy négylábú és egy kétkerekű robot is.

Sokkal nyitottabbak lettek a hazai vállalatok a mesterséges intelligenciára

2020.06.02
Mostanra a magyarországi vállalatok mintegy negyede komolyabb mesterséges intelligencia (MI) felhasználónak számít.

Dél-Koreában már robotpincér szolgálja ki egy kávézó vendégeit

2020.05.27
Hihetetlen, hogy a dél-koreai Tedzson városában az egyik kávézóban egy robot mire képes. Hatvan féle kávét képes elkészíteni és a megrendelést mindössze hét perc alatt teljesíti akár még egy hat fős asztaltársaság számára is.

A Semmelweis Egyetemen önjáró robot segíti a vírus elleni védekezést

2020.05.23
A koronavírus elpusztítására is képes az a robot, amely a napokban került beüzemelésre a Semmelweis Egyetemen és UVC-fény kibocsátásával képes fertőtleníteni a saját környezetét.

Hamarosan juhászkutyák helyett már robotok terelhetik az állatokat

2020.05.22
A kifinomult robotjairól híres Boston Dynamics a héten egy új robotot mutatott be, Spot-ot, amely a jövőben felválthatja a juhászkutyákat a nyájak terelésére.

Szingapúrban már robotkutyát alkalmaznak a koronavírus elleni védelemben

2020.05.11
Szingapúrban az egyik legnépszerűbb városi parkban, a Bishan-Ang Mo Kio-ban a múlt hétvégén bevetették a Boston Dynamics híres robotkutyáját, amely járőrözik és betartatja a járványügyi korlátozásokat.

Robotokat vetnek be Ruandában a kórházi gyógyításban

2020.05.09
Ruandában úgy döntöttek, hogy külföldről vásárolt robotokat alkalmaznak a koronavírus fertőzéssel érintett betegek kórházi kezelésében.

Óriásrobotokat gyilkolhattok az Avalanche Studios játékában

2020.05.08
Az elmúlt időszakban rengeteg szuper játékot tesztelhettünk le teljesen ingyenesen, a játékipar szereplőinek hála. Most úgy néz ki, hogy a Just Cause szériáért felelős Avalanche Studios is beállt a sorba. Limitált ideig ingyenesen tették elérhetővé a kooperatív FPS-üket.

Ez a robot előbb felrohanna a hatodikra, mint mi

2018.10.12
Hihetetlen fejlődésen ment keresztül Atlas, a Boston Dynamics kétlábú humanoid robotja, az elmúlt évek során.

Robotkutyát használhatnak fel a katonák és a sérültek mentésére

2013.03.06
A Boston Dynamics folyamatosan azon dolgozik, hoigy olyan robotot fejlesszenek ki, amely – főként a harctéren, a katonák helyett – képes legyen a veszélyes és / vagy nehéz feladatokat az emberek helyett elvégezni.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk