Összes hír

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Robot nevű címke

Az 5 Legjobb Film a Mesterséges Intelligencia Társadalmi Kérdéseiről

2023.06.03
A mesterséges intelligencia fejlődése és elterjedése számos társadalmi kérdést vet fel. Az alábbiakban bemutatunk öt filmet, amelyek ezen kérdések köré épülnek, és mélyreható gondolatokat vetítenek elénk a technológia és az emberi kapcsolatok jövőjéről.

A Suzuki megállapodást írt alá a LOMBY nevű céggel autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztéséről

2023.04.10
A Suzuki Motor Corporation megállapodást írt alá a LOMBY Inc nevű vállalattal (székhely: Shinagawa, Tokió, Japán) autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztésére.

Íme SPIDAR, a járó-repülő négylábú robot, amely 16 légcsavart használ a közlekedéshez és a repüléshez

2023.02.16
A multimodális helymeghatározási képességgel rendelkező robotok szinte mindig kompromisszumot jelentettek, mivel elképesztő mobilitási képességekkel rendelkeznek.

Egy új robot egyetlen csepp folyadékot képes „megfogni” és áttenni egy másik helyre

2023.02.15
Egyetlen folyadékcsepp felszedése, mint amilyen pl. egy virágszirom felületén is előfordulhat, kihívást jelent minden ember számára. A most kifejlesztett új robotkar „ujjai” képesek megragadni egyetlen csepp folyadékot, és azt máshová áttenni emberi beavatkozás nélkül.

Összejönni vele, vagy lepasszolni? Vajon egy robot meg tudja-e előre mondani, mennyire lesz sikeres az első randi?

2023.02.14
Egy új, mesterséges intelligencia alapú alkalmazás meg tudja mondani, hogy az első randevú sikeres lesz-e. Az amerikai mérnökök szerint a jelenlegi technológia már nincs is ehhez messze.

Hogyan tudok beszélgetni a mesterséges intelligenciával (openAI, chatGPT)

2023.02.14
Mára már az egész világ az openAI által fejlesztett chatGPT-ről beszél. Vannak akik ebben látják a jövőt, sokan a munkájukat féltik és természetesen mások a T800-as Terminátorokat vélik felismerni bennük.

Japán „alázatos és szeretetre méltó” kézbesítő robotokat vezet be

2023.02.09
„Elnézést, jövök!” – csipog egy négykerekű robot, amint kikerüli a gyalogosokat egy Tokió melletti utcán, egy olyan kísérlet részeként, amely a vállalkozások reményei szerint meg fogja oldani a munkaerőhiányt és a vidéki elszigeteltséget.

Táncoló robotok a Boston Dynamicsnál

2022.09.21
A Boston Dynamicsnál már Retro discot is tartanak Atlas nevű humanoid robotoknak. A videó végén becsatlakozott egy négylábú és egy kétkerekű robot is.

A hiperautomatizálás a 2022-es üzleti élet egyik legfontosabb trendje

2021.11.24
Az integrációs és API-platformot szolgáltató MuleSoft felvázolta azokat a kulcsfontosságú trendeket, amelyek 2022-ben formálják majd az IT-prioritásokat, ezek közé tartozik az ipari robotikát is érintő hiperautomatizálás.

Először kap főszerepet hollywoodi filmben egy robot

2020.06.27
Erica, a már korábban ismertté vált japán robothölgy lesz a „B” című, 70 millió dollár költségvetésű hollywoodi sci-fi főszereplője. A humanoid robotot megtanították színészkedni.

Az élő sejtekből felépített és szinte félbevágott robot meggyógyítja saját magát

2020.06.12
Az USA-ban amerikai kutatók megépítették az első olyan robotot, amely élő sejtekből áll. A félelmetes jövőt sejtető robot képes arra hogy haladjon egy meghatározott célpont felé és meg is gyógyítja saját magát, ha sérülés éri.

Dél-Koreában már robotpincér szolgálja ki egy kávézó vendégeit

2020.05.27
Hihetetlen, hogy a dél-koreai Tedzson városában az egyik kávézóban egy robot mire képes. Hatvan féle kávét képes elkészíteni és a megrendelést mindössze hét perc alatt teljesíti akár még egy hat fős asztaltársaság számára is.

A robot, amely érzi a fájdalmat

2020.05.26
Japán kutatók 2011-ben mutatták be elsőként Affetto-t, a különleges robotot, amely azóta rengeteg változáson esett át, mára már tényleg nagyon hasonlít az emberre.

A Semmelweis Egyetemen önjáró robot segíti a vírus elleni védekezést

2020.05.23
A koronavírus elpusztítására is képes az a robot, amely a napokban került beüzemelésre a Semmelweis Egyetemen és UVC-fény kibocsátásával képes fertőtleníteni a saját környezetét.

Hamarosan juhászkutyák helyett már robotok terelhetik az állatokat

2020.05.22
A kifinomult robotjairól híres Boston Dynamics a héten egy új robotot mutatott be, Spot-ot, amely a jövőben felválthatja a juhászkutyákat a nyájak terelésére.

A Mortal Kombat 11: Aftermath új videóiban a Robotzsaru és a Terminátor harcolnak egymással

2020.05.20
Ezúttal a '80-as évek két híres filmes robotja esik egymásnak.

Online premierrel mutatkozott be a Fanuc CRX együttműködő robot Magyarországon

2020.05.19
Várva várt fejlesztés érkezett a Fanuc robotika portfóliójába, s ezzel kiegészült a világ legszélesebb ipari és kollaboratív robot választéka.

Simán megetet minket a mesterséges intelligencia a kamujával...

2020.05.18
A „This Word Does Not Exist” című weboldalt Thomas Dimson állította össze, amelynek a lényege, hogy egy öntanuló algoritmus készít és elemez szavakat, a hozzá tartozó definíciókkal együtt.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk