Robotokat vetnek be Ruandában a kórházi gyógyításban

2020.05.09
Ruandában úgy döntöttek, hogy külföldről vásárolt robotokat alkalmaznak a koronavírus fertőzéssel érintett betegek kórházi kezelésében.

"Az ország egyelőre 5 speciális robotot vásárolt, hogy azok közvetíthessenek az orvosok és a betegek között, ezáltal csökkenteni lehessen az egészségügyi személyzet megfertőződésének kockázatát." - mondta Daniel Ngamije a kórház képviseletében. "Természetesen ezeket a robotokat később bevethetjük testhőmérséklet-mérésre a közterületeken is, például elsősorban a buszmegállókban, vagy a bevásárlóközpontok bejáratánál." - tette hozzá Ngamije.

Kép: Stephanie Aglietti/AFP/Getty Images

A koronavírus elleni védekezés keretében a ruandai hatóságok az elmúlt hónapokban többek között drónokat is bevetettek, hogy a lakosságot hangszórón keresztül tájékoztassák a világjárvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Ruandában 2020. május 08. péntek estig 273 emberről bizonyosodott be, hogy megfertőződött a vírussal, viszont közülük már 136 meggyógyult, és egyelőre nincs egyetlen egy halálos áldozat sem az országban, amely a vírus miat következett volna be.

Kapcsolódó videó:
Forrás: The Guardian
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk