Játék robotok


A játék robotok családjában az elmúlt években számos olyan termék született, melyeknek nincs semmilyen ipari vagy gazdasági hasznuk, ugyanakkor működésük igen látványos, a nagyközönség figyelmét komolyan le tudják kötni. A játék robotok általában valamilyen állatra, vagy emberre hasonlító, némi minimális mesterséges intelligenciával is rendelkező termékek, melyek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével igen sok vállalat megpróbálkozott már.A játék robotok piacán a legismertebb termékek közé tartozik Aibo, a Sony robotkutyája, I-Cybie, KickaBot vagy MacroBot, a Silverlit emberi, illetve Pupbo robomancs okoskutya játék robotjai, de igen népszerű pl. a piacon ASIMO, a Honda által kifejlesztett emberszabású robot is.

A játék robotok főbb kategóriái

A játék robotok igazán remek szórakozást nyújtanak minden korosztál számára. Néhány játékot a gyártók szabadidős szórakozásra terveztek, míg másokat hatékony oktatási és tanulási célból fejlesztettek ki. A játék robotok igazán hasznosak lehetnek a gyermekek számára is.

Drónok

Ezek általában programozható repülő RC modellek, amelyek beépített kamerával is rendelkeznek. Képesek madártávlatból fényképeket vagy filmet készíteni. Távírányítóval vagy okostelefonnal is irányíthatóak.

Hexbug robotok

Okos mikrorobotok, amelyek kifejlesztését valódi rovarok ihlették. Infravörös érzékelőkkel látták el őket, amik képesek a környezetük érzékelésére, és lehetővé teszi számukra a környezetük felfedezését. Taníthatóak.

Fotó: Hexbug.com

Hagyományos robotok

Intelligens robot játékok, amelyek segíthetik a gyermekek fejlődését, és növelhetik a tudásbázisukat, kreativitásukat és a logikai gondolkodásukat is. A játék piacon ma már válogathatunk az egyszerű, alakváltó robotoktól kezdve az okos robotokig bezárólag nagyon sok féle változat közül. Minden típus egyedi képességekkel, funkciókkal és irányítási opciókkal rendelkezhet.

Oktatási célú játék robotok

Ezek főként interaktív és oktatási játékok és oktatási segédeszközök, amelyek erősen ajánlottak minden korosztály számára. Ezeknek a játék robotoknak köszönhetően a gyerekek könnyebben gyakorolhatják pl. az angol nyelvet, vagy könnyebben elsajátíthatják a mechanikai és robotikai készségeket, s mindezt úgy, hogy eközben jól is érzik magukat.

Fotó: Silverlit

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk