Ipari Szolgáltató robotok

(Industrial Service Robots)

Az ipari szolgáltató robotok felhasználhatóak egyszerű feladatok elvégzésére, például egy hegesztési varrat vizsgálatára, de felhasználhatóak összetettebb, környezetbarát feladatok elvégzésére is, mint például az atomerőművek lebontásában való segítségnyújtás.

Fotó: The Robot Report

Az ipari szolgáltató robotokat a úgy határozta meg, mint "automatikusan vezérelt, átprogramozható, több vagy több célú manipulátorok, amelyek három vagy több tengelyen programozhatóak, s amelyek rögzíthetőek a helyükön vagy mozgathatóak az ipari automatizálási alkalmazásokhoz". Lásd még: Ipari robotok.

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Ipari Robotok nevű címke

A hiperautomatizálás a 2022-es üzleti élet egyik legfontosabb trendje

2021.11.24
Az integrációs és API-platformot szolgáltató MuleSoft felvázolta azokat a kulcsfontosságú trendeket, amelyek 2022-ben formálják majd az IT-prioritásokat, ezek közé tartozik az ipari robotikát is érintő hiperautomatizálás.

Online premierrel mutatkozott be a Fanuc CRX együttműködő robot Magyarországon

2020.05.19
Várva várt fejlesztés érkezett a Fanuc robotika portfóliójába, s ezzel kiegészült a világ legszélesebb ipari és kollaboratív robot választéka.

Az end effektorok számtalan feladat elvégzését megkönnyíthetik

2020.05.14
A könnyű súlyú és rugalmas együttműködő robotok – kobotok – teszik lehetővé a vállalatok számára, hogy kihasználhassák az automatizálásból adódó előnyöket, és jóval kisebb költséggel növelhessék a saját termelékenységüket.

A robotok miatt emberek milliói veszíthetik el a munkahelyeiket Kínában

2011.11.10
Az iPad-et is gyártó Foxconn kijelentette, hogy szabadulna az emberi munkaerőtől, és inkább az általa legyártott robotokat dolgoztatná az üzemeiben.


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk