Csuklós ipari robotok

(Articulated Robots)

A csuklós ipari robotoknak csakúgy mint az emberi vállnak, könyöknek vagy csuklónak, “ízületeik” vannak és ezek az emberi ízületekhez hasonlóan összetett mozgásokra képesek. Az emberi karra azt szoktuk mondani, hogy hét fokozatú szabadsággal rendelkezik, az ipari robotok pedig általában 4-,5-,6- vagy akár 7-tengellyel is rendelkezhetnek.

Fotó: Stäubli Robotics

Amikor az ipari robotokról beszélünk, leggyakrabban ez a típus juthat az emberek eszébe. Ez azért van így, mert a televízóban, amikor felvételeket látunk az autógyárak összeszerelő üzemeiből, ott a leggyakrabban mindig Csuklós robotokat használnak a hegesztéshez, de még a festéshez is. Sokoldalúságuknak köszönhetően rendkívül széles spektrumú környezetben felhasználhatják őket, így például alkatrészfeldolgozó gyárakban vagy logisztikai központokban is.

Ahogy nő a tengelyek száma, a csuklós robotok mozgási tartománya is bővül, ha pedig a kar behajlik, akkor ezek a robotok igen szűk helyeken is felhasználhatóak.

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Ipari Robotok nevű címke

A hiperautomatizálás a 2022-es üzleti élet egyik legfontosabb trendje

2021.11.24
Az integrációs és API-platformot szolgáltató MuleSoft felvázolta azokat a kulcsfontosságú trendeket, amelyek 2022-ben formálják majd az IT-prioritásokat, ezek közé tartozik az ipari robotikát is érintő hiperautomatizálás.

Online premierrel mutatkozott be a Fanuc CRX együttműködő robot Magyarországon

2020.05.19
Várva várt fejlesztés érkezett a Fanuc robotika portfóliójába, s ezzel kiegészült a világ legszélesebb ipari és kollaboratív robot választéka.

Az end effektorok számtalan feladat elvégzését megkönnyíthetik

2020.05.14
A könnyű súlyú és rugalmas együttműködő robotok – kobotok – teszik lehetővé a vállalatok számára, hogy kihasználhassák az automatizálásból adódó előnyöket, és jóval kisebb költséggel növelhessék a saját termelékenységüket.

A robotok miatt emberek milliói veszíthetik el a munkahelyeiket Kínában

2011.11.10
Az iPad-et is gyártó Foxconn kijelentette, hogy szabadulna az emberi munkaerőtől, és inkább az általa legyártott robotokat dolgoztatná az üzemeiben.


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk