Fizikai segítő robotok

(Physical disability robots)

A fogyatékossággal élők, valamint az idős emberek segítségére lehetnek ezek a szolgáltató robotok az önálló életvitel elősegítésére.

Segítenek az embereknek egy adott feladat elvégzésében, azzal, hogy pótló vagy növelő képességeket nyújtanak a számukra. A fizikai segítő robotok egy gyenge vagy idős embert egy jó erőben lévő ember képességeivel ruháznak fel, vagy tovább növelik egy jó erőben lévő ember teljesítményét.

Ha sikerül ezeket az eszközöket tömegesen előállítani, úgy ezek alkalmazása jelentősen csökkentheti vagy lerövidítheti a rehabilitációs otthonokban való tartózkodás idejét egy idős ember számára.

Fotó: The Alternative UK

Jim Osborn, az Életminőség-technológiai Központ ügyvezető igazgatója nemrégiben elmondta a „Hosszú távú gondozást végző szolgáltatók konferenciáján, hogy ha az ilyen előrelépések világszerte akár egy hónappal rövidíthetik az idős emberek számára az ápolási otthonokban töltött összes időt, ezzel csak az USA-ban akár havi 1 milliárd dollár megtakarítást érhetnek el. A rendelkezésre álló ápolók és családtagok számának folyamatos hiánya miatt ez a fajta segítség egyre inkább szükségszerűvé válik.

Fotó: Global Accessibility News

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Szolgáltató Robotok nevű címke

A Suzuki megállapodást írt alá a LOMBY nevű céggel autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztéséről

2023.04.10
A Suzuki Motor Corporation megállapodást írt alá a LOMBY Inc nevű vállalattal (székhely: Shinagawa, Tokió, Japán) autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztésére.

Japán „alázatos és szeretetre méltó” kézbesítő robotokat vezet be

2023.02.09
„Elnézést, jövök!” – csipog egy négykerekű robot, amint kikerüli a gyalogosokat egy Tokió melletti utcán, egy olyan kísérlet részeként, amely a vállalkozások reményei szerint meg fogja oldani a munkaerőhiányt és a vidéki elszigeteltséget.

Dél-Koreában már robotpincér szolgálja ki egy kávézó vendégeit

2020.05.27
Hihetetlen, hogy a dél-koreai Tedzson városában az egyik kávézóban egy robot mire képes. Hatvan féle kávét képes elkészíteni és a megrendelést mindössze hét perc alatt teljesíti akár még egy hat fős asztaltársaság számára is.

Egy budapesti rendelőben már robot végzi a koronavírus-előszűrést

2020.05.11
A Pepper nevű robot kérdéseket tesz fel az orvosi rendelőbe érkezőknek, hogy ezzel szűrje ki a koronavírus-gyanús pácienseket.

Robotokat vetnek be Ruandában a kórházi gyógyításban

2020.05.09
Ruandában úgy döntöttek, hogy külföldről vásárolt robotokat alkalmaznak a koronavírus fertőzéssel érintett betegek kórházi kezelésében.

A Hitachi most bemutatott robotjárműve önállóan közlekedik

2013.03.13
Hívásra házhoz menő, egyszemélyes robotjárművet mutatott be a Hitachi, amely képes önmagát vezetni.


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk