Kollaboratív ipari robotok (Cobots)

(Collaborative Industrial Robots = Cobots)

Ezek a robotok az utóbbi években jelentek meg. Sokkal biztonságosabbak a hagyományos ipari robotoknál. Normál esetben ugyanis a robotok és emberek munkaterét szükségszerűen el kell különíteni egymástól, például egy biztonsági kerítéssel.

A kollaboratív robotok esetében erre nincs szükség: Az emberekkel közvetlenül együtt tudnak dolgozni, képesek ugyanis azonnal észlelni, ha valami véletlenül hozzáért a robotkarhoz, és azonnal megállnak.

Fotó: Robotics & Automation

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Ipari Robotok nevű címke

A hiperautomatizálás a 2022-es üzleti élet egyik legfontosabb trendje

2021.11.24
Az integrációs és API-platformot szolgáltató MuleSoft felvázolta azokat a kulcsfontosságú trendeket, amelyek 2022-ben formálják majd az IT-prioritásokat, ezek közé tartozik az ipari robotikát is érintő hiperautomatizálás.

Online premierrel mutatkozott be a Fanuc CRX együttműködő robot Magyarországon

2020.05.19
Várva várt fejlesztés érkezett a Fanuc robotika portfóliójába, s ezzel kiegészült a világ legszélesebb ipari és kollaboratív robot választéka.

Az end effektorok számtalan feladat elvégzését megkönnyíthetik

2020.05.14
A könnyű súlyú és rugalmas együttműködő robotok – kobotok – teszik lehetővé a vállalatok számára, hogy kihasználhassák az automatizálásból adódó előnyöket, és jóval kisebb költséggel növelhessék a saját termelékenységüket.

A robotok miatt emberek milliói veszíthetik el a munkahelyeiket Kínában

2011.11.10
Az iPad-et is gyártó Foxconn kijelentette, hogy szabadulna az emberi munkaerőtől, és inkább az általa legyártott robotokat dolgoztatná az üzemeiben.


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk