TOP 5+1 robotos számítógépes-/videó játék


A holland RobotLove internetes oldal olvasói minden évben részt vehetnek egy szavazásban, ahol különböző kategóriában lehet voksolni a kedvenceinkre. Az egyik ilyen kategória évről-évre a robotos témájú computer-/videójátékok. Itt alább egy csokorba gyűjtöttük a 2019. évi szavazás TOP 5+1 helyezett játékait.

I. Deus Ex: Mankind Divided (Deus Ex: A megosztott emberiség)

Ez a félig kaland, félig akciójáték a közeli jövőben játszódik, ahol kiborgszerű nanotechnológiai implantátumokat fejlesztettek ki. Ennek, az emberiség továbbfejlesztését szolgáló technológiának a hozzáférése azonban korlátozott, erősen megosztja az e világban élő polgárokat. Ebben a fantasztikus játékban ki kell derítenünk több olyan titkot, amely az emberi faj jövőjére lehet hatással.

Fotó: RobotLove.nl

II. The Talos Principle (A Talos-elv)

Ebben a puzzle játékban egyszer csak robottá változunk, az ősi romok és a modern technológia furcsa keverék-világában ébredünk fel. A játék során felfedezhetjük a környéket, és feladatunk, hogy az egyes állomásokon komplex rejtvényeket oldjunk meg. Ugyanakkor az elején még nem tudjuk, hogy kik is vagyunk, és mi a célunk. Vakon követjük az utasításokat, hogy többet megtudhassunk erről az utazásról.

Fotó: RobotLove.nl

III. Nier: Automata

Idegen gépek versenyeznek azért, hogy átvegyék az irányítást a Föld bolygó felett. Az emberek a Holdra menekültek, az androidok pedig egy kolóniát hoztak létre a Földi élet újraszervezéséhez. A játékban mi vagyunk az egyik ilyen android, de hamarosan számunkra is kiderül az igazság, amely az emberiség helyzetét, a mi saját gépi fajunkat és a saját identitásunkat is egy teljesen más megvilágításba helyezi.

Fotó: RobotLove.nl

IV. Mass Effect (Tömeghatás)

Ebben a fantasztikus versenyekkel átszőtt sci-fi szerepjátékban mi vagyunk Shepard parancsnok, a Normandia űrhajó vezető tisztje. Fel kell fedeznünk, hogy mi fenyegeti a galaxisunkban kialakult intelligens élet jövőjét, fel kell fedeznünk a nagyon távoli bolygókat és részt kell vennünk a galaktikus diplomáciában is.

Fotó: RobotLove.nl

V. Portal (Portál)

A portál egy ember történetet dolgoz fel. Főhősünk csapdába esett egy MI-vezérelt kutatóintézetben. Ez a GlaDoS nevű MI szorosan követi a játékost a tesztpályák sorozatán keresztül, elkerülve a verbális csapások esélyét. A hírhedt „Portálfegyvert” használva a játékosnak meg kell találnia a kiutat a létesítményből, s ha ez sikerül, a végén jutalmat fog kapni a gyakorló feladatok sikeres teljesítése elismeréseként.

Fotó: RobotLove.nl

+1 Detroit: Become Human (Detroit: Legyél ember)

2038-ban az androidok a társadalomban már jelentős szerepet töltenek be. A Detroit: Become Human c. játékban három android karakter közül választhatunk. Mindegyik androidnak más-más a célja és különböző helyzetekben vethetjük be őket. Játékosként szembe kell néznünk a dilemmákkal, és gyors döntéseket kell hoznunk az egyes helyszíneken. Tevékenységeink erősen befolyásolják a játék menetét és annak végét is.

Fotó: RobotLove.nl

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Robotos Játékok nevű címke

A Mortal Kombat 11: Aftermath új videóiban a Robotzsaru és a Terminátor harcolnak egymással

2020.05.20
Ezúttal a '80-as évek két híres filmes robotja esik egymásnak.

Óriásrobotokat gyilkolhattok az Avalanche Studios játékában

2020.05.08
Az elmúlt időszakban rengeteg szuper játékot tesztelhettünk le teljesen ingyenesen, a játékipar szereplőinek hála. Most úgy néz ki, hogy a Just Cause szériáért felelős Avalanche Studios is beállt a sorba. Limitált ideig ingyenesen tették elérhetővé a kooperatív FPS-üket.

A felénk irányuló kritika vagy a káromkodás mindig fáj, de még jobban, ha ez egy robot szájából származik

2019.11.19
A számítógépes játékok történetében régóta bizonyított tény, hogy a durva, esetleg trágár beszéd elbizonytalaníthatja az ellenfeleinket. Egy új kutatásból az derült ki, hogy ez az állítás akkor is érvényes, ha a játszó partnerünk nem ember, hanem egy robot.

’A számítógépes játékok által közvetített értékek és az ebben rejlő lehetőségek’ címmel kerekasztal beszélgetést tartottak az idei Brain Bar rendezvényen.

2018.06.04
A vitatémához három játékfejlesztő csatlakozott: Ryan Sumo, a Political Animals c. választásszimulátor megalkotója, Francis Tseng, akinek a Founder elnevezésű üzleti játék megalkotója, valamint David O’Reilly, az Everything c. játék kitalálója és fejlesztője.


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk