Összes hír

Az 5 Legjobb Film a Mesterséges Intelligencia Társadalmi Kérdéseiről

2023.06.03
A mesterséges intelligencia fejlődése és elterjedése számos társadalmi kérdést vet fel. Az alábbiakban bemutatunk öt filmet, amelyek ezen kérdések köré épülnek, és mélyreható gondolatokat vetítenek elénk a technológia és az emberi kapcsolatok jövőjéről.

A Suzuki megállapodást írt alá a LOMBY nevű céggel autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztéséről

2023.04.10
A Suzuki Motor Corporation megállapodást írt alá a LOMBY Inc nevű vállalattal (székhely: Shinagawa, Tokió, Japán) autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztésére.

A ChatGPT óriási kihívás lett a szakmában: Versenyt futnak a konkurens cégek az idővel

2023.02.24
A ChatGPT, az amerikai non-profit OpenAI által létrehozott mesterséges intelligencia chatbot hihetetlen sikere felgyorsította az eseményeket a konkurens fejlesztők körében, akik versenyt futrnak az idővel, hogy saját új MI-termékeik minél előbb piacra kerüljenek.

A WPP vezetője szerint a mesterséges intelligencia forradalmasítja a reklámozást

2023.02.23
Mark Read szerint a mesterséges intelligencia segít a cégeknek olyan ügyfeleket megnyerni, akik szeretnék kihasználni a technológi által rendelkezésre álló lehetőségeket.

Te is perceken belül festőművész lehetsz a mesterséges intelligencia segítségével, de vajon örülnek ennek a művészek?

2023.02.17
Megmutatjuk, melyik ma a 6 legjobb ingyenes MI alapú „Text to Art” generátor, amelyek képesek beírt szövegből komplett művészeti alkotásokat előállítani. Arra is keressük a választ, hogy fenyegetheti-e ez a jövőben a művészek megélhetését.

Habár megoszlanak a vélemények a ChatGPT iskolai felhasználása körül, van olyan tanár, aki máris segítségül hívja a mesterséges intelligenciát az óráira

2023.02.16
Cikkünk tárgya ezúttal ismét a ChatGPT lesz, amely – mint tudjuk - az esszéktől kezdve a bonyolultabb kurzusokig bármit képes elkészíteni nekünk, akár másodpercek alatt.

Íme SPIDAR, a járó-repülő négylábú robot, amely 16 légcsavart használ a közlekedéshez és a repüléshez

2023.02.16
A multimodális helymeghatározási képességgel rendelkező robotok szinte mindig kompromisszumot jelentettek, mivel elképesztő mobilitási képességekkel rendelkeznek.

Egy új robot egyetlen csepp folyadékot képes „megfogni” és áttenni egy másik helyre

2023.02.15
Egyetlen folyadékcsepp felszedése, mint amilyen pl. egy virágszirom felületén is előfordulhat, kihívást jelent minden ember számára. A most kifejlesztett új robotkar „ujjai” képesek megragadni egyetlen csepp folyadékot, és azt máshová áttenni emberi beavatkozás nélkül.

Összejönni vele, vagy lepasszolni? Vajon egy robot meg tudja-e előre mondani, mennyire lesz sikeres az első randi?

2023.02.14
Egy új, mesterséges intelligencia alapú alkalmazás meg tudja mondani, hogy az első randevú sikeres lesz-e. Az amerikai mérnökök szerint a jelenlegi technológia már nincs is ehhez messze.

Hogyan tudok beszélgetni a mesterséges intelligenciával (openAI, chatGPT)

2023.02.14
Mára már az egész világ az openAI által fejlesztett chatGPT-ről beszél. Vannak akik ebben látják a jövőt, sokan a munkájukat féltik és természetesen mások a T800-as Terminátorokat vélik felismerni bennük.

A Google bemutatta a Keresés (Search) és a Térkép (Maps) funkciók legújabb AI alapú fejlesztéseit

2023.02.10
A Google nemrég egy párizsi eseményen mutatta be a legújabb AI fejlesztéseket. Az utolsó pillanatban zajló eseményt nagyrészt válasznak tekintették arra, hogy a Microsoft integrálta az OpenAI modelljeit a termékeibe.

Japán „alázatos és szeretetre méltó” kézbesítő robotokat vezet be

2023.02.09
„Elnézést, jövök!” – csipog egy négykerekű robot, amint kikerüli a gyalogosokat egy Tokió melletti utcán, egy olyan kísérlet részeként, amely a vállalkozások reményei szerint meg fogja oldani a munkaerőhiányt és a vidéki elszigeteltséget.

ChatGPT avagy a mesterséges intelligenciával beszélgettünk.

2023.02.07
Kipróbáltuk az openai ChatGPT-jét. Verset elemeztettünk vele, vitatkoztunk és még a programozásban is segítségül hívtuk. Kell-e félteni a munkahelyeket tőle? Igen!

A Shutterstock elindította az etikus fókusz megközelítésű AI képgenerátort

2023.01.25
Stock Image Platform néven a Shutterstock elindított egy olyan mesterséges intelligencia alapú képgenerátort, amely az etikai gyakorlatokra összpontosít.

Az AI-t használó fejlesztők gyakran hibásabb kódokat készítenek

2022.12.22
A Stanford Egyetem informatikusainak tanulmánya kimutatta, hogy az AI-alapú asszisztenseket használó fejlesztők gyakran hibásabb kódot állítanak elő.

Táncoló robotok a Boston Dynamicsnál

2022.09.21
A Boston Dynamicsnál már Retro discot is tartanak Atlas nevű humanoid robotoknak. A videó végén becsatlakozott egy négylábú és egy kétkerekű robot is.

A hiperautomatizálás a 2022-es üzleti élet egyik legfontosabb trendje

2021.11.24
Az integrációs és API-platformot szolgáltató MuleSoft felvázolta azokat a kulcsfontosságú trendeket, amelyek 2022-ben formálják majd az IT-prioritásokat, ezek közé tartozik az ipari robotikát is érintő hiperautomatizálás.

Először kap főszerepet hollywoodi filmben egy robot

2020.06.27
Erica, a már korábban ismertté vált japán robothölgy lesz a „B” című, 70 millió dollár költségvetésű hollywoodi sci-fi főszereplője. A humanoid robotot megtanították színészkedni.
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk