Mozgó Szolgáltató robotok

(Moving Service Robots)

Ezek a robotok képesek szabadon mozogni és egy tervezett feladatot ellátni, illetve tárgyakat megfogni (kezelővel vagy anélkül).

Háztartásban segíthetnek az ételek, italok szervírozásában, éttermekben, kávézókban kisegíthetik vagy akár helyettesíthetik a pincéreket.

Fotó: Asia Times

A Mozgó szolgáltató robotok egy másik ismert csoportja a különböző adatgyűjtő és feldolgozó robotok, amelyek segíthetnek például egy kutatásban vagy valamilyen szolgáltatásban. Ide sorolhatóak pl. azok a robotok, amelyek az elmúlt hónapokban előzetes szűrésként kikérdezték az orvosi rendelőbe érkezőket, és a válaszok alapján döntötték el, hogy tovább engedik-e a pácienst az orvoshoz, vagy sem.

Fotó: Semmelweiss Egyetem

Ide soroljuk az orvosi mozgó szállító robotokat is, amelyek önállóan képesek mozogni a kórházakban az egyes osztályokon keresztül. Ellátást, étkezést és gyógyszereket szállíthatnak a betegeknek. Ez az ismétlődő feladat időigényes az ápolók számára. Az orvosi mozgó-szállító robotok lehetővé teszik az ápolók, orvosok és más egészségügyi szakemberek közötti jobb kommunikációt, ami javítja az ellátás minőségét.

Fotó: Technical DR

Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Szolgáltató Robotok nevű címke

A Suzuki megállapodást írt alá a LOMBY nevű céggel autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztéséről

2023.04.10
A Suzuki Motor Corporation megállapodást írt alá a LOMBY Inc nevű vállalattal (székhely: Shinagawa, Tokió, Japán) autonóm kézbesítő robotok közös fejlesztésére.

Japán „alázatos és szeretetre méltó” kézbesítő robotokat vezet be

2023.02.09
„Elnézést, jövök!” – csipog egy négykerekű robot, amint kikerüli a gyalogosokat egy Tokió melletti utcán, egy olyan kísérlet részeként, amely a vállalkozások reményei szerint meg fogja oldani a munkaerőhiányt és a vidéki elszigeteltséget.

Dél-Koreában már robotpincér szolgálja ki egy kávézó vendégeit

2020.05.27
Hihetetlen, hogy a dél-koreai Tedzson városában az egyik kávézóban egy robot mire képes. Hatvan féle kávét képes elkészíteni és a megrendelést mindössze hét perc alatt teljesíti akár még egy hat fős asztaltársaság számára is.

Egy budapesti rendelőben már robot végzi a koronavírus-előszűrést

2020.05.11
A Pepper nevű robot kérdéseket tesz fel az orvosi rendelőbe érkezőknek, hogy ezzel szűrje ki a koronavírus-gyanús pácienseket.

Robotokat vetnek be Ruandában a kórházi gyógyításban

2020.05.09
Ruandában úgy döntöttek, hogy külföldről vásárolt robotokat alkalmaznak a koronavírus fertőzéssel érintett betegek kórházi kezelésében.

A Hitachi most bemutatott robotjárműve önállóan közlekedik

2013.03.13
Hívásra házhoz menő, egyszemélyes robotjárművet mutatott be a Hitachi, amely képes önmagát vezetni.


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk