Google X - titkos laborban tervezik a jövőt

2011.11.14
Nagyon sokáig kétséges volt, hogy igaz-e a hír, létezik-e a misztikus Google X fejlesztő központ, amelynek a működése olyannyira titkos, mint pl. a CIA-é.

Most már szinte bizonyossá vált, hogy két helyszínen is folynak a titkos fejlesztések. Az egyik helyszín a vállalat Mountain View-beli központjában található, ahol a logisztikai ügyeket viszik, a másik laborítórium viszont egyelőre ismeretlen helyszínen található, ahol minden bizonnyal a robotikai fejlesztések folyhatnak.

Kép: Google

A titkos laborban, amelynek munkájában állítólag a két Google alapító, Sergey Brin és Larry Page is aktívan részt vesz, a Microsofttól, a Nokiától, a Stanfordról és az M.I.T.-ről elcsábított, a robotikában igen csak jártas szakembereket és elektromérnököket foglalkoztatnak.

A kiszivárgott hírek szerint közöttük van Sebastian Thrun ismert mesterséges intelligencia-kutató is, aki a vezető nélküli gépjárművek feltalálójaként ismert, de a titkos labor agytrösztjeinek listán nagy valószínűséggel ott van Andrew Ng is, aki Thrun-hoz hasonlóan a Stanfordon is tanít, és az agykutatásban elért eredményeit igyekszik kamatoztatni a robotikai fejlesztésekben.

A legfrissebb információk szerint egyidejűleg legalább száz projekten folyik a munka a titkos Google X-ben. Mint ismert, ott tervezték meg a Google vezető nélküli autóját is, amely már jó ideje rója a kaliforniai utakat, de a labor kutatói állítólag keményen foglalkoznak a gazdája helyett munkába járó robot gondolatával is csakúgy, mint az androidos telefonnal távolról működtethető otthoni okos eszközök vezérlésével és az okos kávéfőzőkkel is.

Forrás: The Washington Post
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk